Wat eraan vooraf ging

Als je een droom hebt en deze levend houdt dan kan het ineens snel gaan.

Onze droom ontstond ruim 10 jaar geleden toen we op vakantie waren in Zweden. We spraken uit hoe gaaf het zou zijn een eigen bed & breakfast met mini-camping te hebben waar we gasten kunnen ontvangen, lekker voor ze koken, ze een fijne vakantieplek bieden en daar ons leven en werk van te maken. 

De tijd was er toen niet rijp voor. Net zomin als de tijd er rijp voor was zo’n 4,5 jaar geleden. Ook toen laaide onze wens weer op. En weer hadden we zwaarwegende argumenten om er niets mee te doen.

Een jaar later volgden we een jaarprogramma bij een business-coach. We kregen de opdracht, vanuit onze intuïtie, een moodboard te maken met daarop weergegeven onze droom, wensen en verlangens. Het werd een moodboard met hierop opnieuw onze grote droom weergegeven, aangevuld (of samengevoegd zo je wilt) met onze huidige werkzaamheden. 

Het maakte ons blij, maar we wisten ook beide dat dit voor in de toekomst was, niet voor nu.

Tot begin mei dit jaar…. 

Marcel was aan het googelen op beheerderskoppels gezocht (want een eigen vakantiehuis met kamers en een mini-camping in het buitenland is op dit moment financieel niet te realiseren voor ons) en kwam in contact met een dame die een nieuwe website wilde in ruil voor een vakantie in haar chambre d’hôte. Ze vertelde tevens dat ze de mogelijkheid bood om voor de zomerperiode te ervaren hoe het is om een chambre d’hôte te runnen. Onze nieuwsgierigheid was gewekt en we maakten een kennismakingsafspraak. 

Nou hebben wij vrienden in Frankrijk wonen die ruim anderhalf jaar geleden naar Frankrijk vertrokken zijn om dezelfde droom te realiseren, dus een telefoontje was snel gepleegd. We hebben hun belevenissen en proces aan de zijlijn meebeleefd, maar dit was het moment om ze uit te vragen. 

Tijdens dit gesprek vertelde ze ons dat ze mensen hadden leren kennen die naast hun boerenbedrijf ook een chambre d’hôte, gîtes en een mini-camping hebben en waarvan ze weet dat ze op zoek zijn naar een oplossing voor het vele werk wat hun boven het hoofd stijgt. Of ze ons met elkaar in contact zou brengen? Ja, graag!

Nog geen twee uur later ontvingen wij een app; ‘net Ton aan de lijn gehad. Staan er open voor. Voorstel is dat jullie een mail sturen met jullie ideeën en wensen en vervolgens een telefonische afspraak te maken.’ 

En zo hadden we ineens twee opties om te onderzoeken!

Nadat we de website van Les Gonies hadden doorgenomen, was ons enthousiasme stevig aangewakkerd en we besloten een mail te sturen. Hoe het daarna ging is te lezen in het volgende blog. 

Via deze blogpagina laten we jullie graag mee kijken met onze ervaringen en belevenissen.

PS voel je vrij om een reactie achter te laten en beter nog…. Kom gerust naar Les Gonies toe om met eigen ogen te zien en ervaren op wat voor een fijne plek wij zitten.

1 antwoord
  1. Harry en Greet Janssen
    Harry en Greet Janssen zegt:

    Wat is dit weer prachtig verwoordt, het op deze manier meebeleven, ook hoe jullie dit ervaren en verwerken, is bijzonder!
    Veel mooie momenten op deze nieuwe plek wensen wij jullie toe met veel wijsheid, inzicht en plezier, dan zal uiteindelijk duidelijk worden hoe het verder zal worden ingevuld.

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *