Qu’est-ce qu’on mange ce soir?

“Wat eten we vanavond?” Het was altijd de eerste vraag die de kinderen, vroeger, stelden zodra ze thuiskwamen. Of later via de app. Meestal was het om een keuze te maken of ze wel of niet thuis kwamen eten ;-). Nu hebben Marcel en ik dat stokje overgenomen en vragen wij het elke ochtend aan Mirella. Onze reden is trouwens wel heel anders. 

Om meer externe gasten aan te trekken in het restaurant, staat sinds vorige week iedere dag het dagmenu op de website en Facebook. Wat wel even handig is om te weten, is dat het restaurant geen kaart heeft. Als je komt eten, krijg je automatisch het 4-gangen-dagmenu. Soep, voorgerecht, hoofdgerecht en dessert. En niet zomaar een bord met eten, wij hebben bepaald dat het écht de naam gastronomisch verdient (al zit Mirella nog in de ontkenningsfase). Het is een feestje om ’s avonds de borden uit te serveren en de gasten te zien genieten. We komen er beide achter dat horeca ons wel aanspreekt. Oké, aan het eind van de avond vinden mijn voeten en rug het minder leuk, maar ik had niet kunnen bedenken dat ik dit zo leuk zou vinden. Maar goed, terug naar het menu. Het eerste wat Mirella in de ochtend doet is door de moestuin lopen. En terwijl ze kijkt wat ze kan oogsten, gaat haar creatieve brein aan de slag en ontstaat het menu van de dag. Marcel zet het menu vervolgens op de website. Voor mij blijft dan het leukste ‘klusje’ over vind ik zelf; welke wijn is passend om erbij te schenken… Natuurlijk kunnen de gasten gewoon een glas of karaf rood, wit of rosé bestellen, maar veel leuker is het om ze te verassen via een wijnarrangement. Vorige week zijn met elkaar naar een lokaal wijnchateau geweest en hebben we wijnen geproefd (heel veel wijnen!). Echt een hele nare middag hahahaha!

Nu ik de wijnen een beetje ken, kan ik inschatten welke er bij het voor- en hoofdgerecht passen. Het voelt echt als een sport om zelf een inschatting te maken welke van de wijnen mij geschikt lijkt om vervolgens met Ton te sparren en te horen wat hij zou doen. Hoe gaaf is het dat ik zo mijn liefhebberij/hobby in kan zetten. J

De laatste week is het restaurant steeds goed bezet, met gisteravond toch wel de klapper. Alle tafels bezet, en eigenlijk zelfs één tekort, kortom de restauranttuin was vol. Nou moet je dit wel in perspectief zien, het is geen stadsrestaurant met veel tafels of een groot terras. Gisteravond hadden we 15 mensen en dan is de restauranttuin echt vol. De girlpower van Mirella en mij was niet voldoende, we hadden de mannen ook nodig. Voor Marcel de ontgroening in de keuken. Het is ook leuk om te merken dat het restaurant gevonden wordt door Engelsen, Fransen en Belgen. Ik vind het supergaaf om aan te voelen welk drank type de gast is om vervolgens een verrassend voorstel te doen. Een speciaalbiertje of het wijnarrangement. Of juist een karaf rosé omdat ik denk dat dit beter past bij het eten dan een karaf wit. En het werkt, het geeft een extra tintje aan de beleving (en aan de omzet natuurlijk 😉 )

We zitten hier nu 4 weken en een aantal puzzelstukken zijn al mooi helder aan het worden. Marcel geniet van het rondklussen op het terrein en ik van het kletsen met de gasten en de gites in orde maken. Ik geniet zelfs van het schoonmaken en de was doen (ja, mam, het heeft even geduurd, maar het is toch echt zo!).

Nog iedere week beleven we weer nieuwe dingen. Vandaag is er een cursus snel-schetsen van start gegaan. De cursus wordt door een externe dame gegeven en wij zorgen voor de lunch. Ook weer heel leuk om te ontdekken hoe dat werkt. En vooral om hun enthousiasme te horen tijdens de lunch. We eten met z’n allen aan een lange tafel in de tuin. Je kent het wel van die Italiaanse foto’s. Dat dus en dan op z’n Frans.

Vorige week heb ik hiervoor samen met Mirella flyers rondgebracht bij andere vakantieparken en campings in de omgeving. Leuk om ook deze mensen te ontmoeten, hun verhaal te horen en om weer meer van de omgeving te zien. 

Is het alleen maar rozengeur en maneschijn… nee, natuurlijk niet. Er zijn soms best momenten dat de vragen ons overvallen, dat we ons eigen plekje, onze eigen spulletjes, een stukje van ons andere leven, en bovenal de kinderen missen. 

De afgelopen week hebben we een paar keer de vraag gehad of we al knopen doorgehakt of ontward hebben. Of we al weten welke beslissing we gaan maken. Er gaat geen week voorbij of we leren weer iets nieuws, doen iets nieuws en krijgen weer zicht op een puzzelstukje. Maar… Er zijn nog evenzoveel puzzelstukken die we nog niet helder hebben. Dus nee, op dat gebied valt er nog niks nieuws te melden. 

Morgen gaan Mirella en Ton naar de eerste zomermarkt en draaien Marcel en ik voor het eerst alleen het restaurant, weer een nieuwe stap, dus wordt vervolgd. 

7 antwoorden
 1. Renate
  Renate zegt:

  Wat een ongelofelijke mooie, leerzame en vooral geweldige ervaring doen jullie daar op. Ik hoop dat jullie alle puzzelstukjes vinden en dat ze een plekje krijgen. Super om zo op de hoogte te blijven 👍🏻😀

  Beantwoorden
 2. Roel van Rossum
  Roel van Rossum zegt:

  Hoi Marcel en Heleen, wat een ontzettend gaaf avontuur zijn jullie aangegaan! Geniet van al het moois dat jullie dit nieuwe avontuur gaat brengen!

  Beantwoorden
 3. Janneke
  Janneke zegt:

  Wauw!! Klinkt geweldig!
  Geniet er van!
  In elk geval mooie ervaringen en zijn ook zo mee te nemen naar Diepenveen! Gasten genoeg! 🤗😜
  😘😘

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *